Drie vragen over taxaties

Nieuws

Ook bedrijfsmatig vastgoed wordt getaxeerd. Waarom is een taxatie belangrijk? Vincent Bosman en Niels Woutersen leggen het je graag uit.

Regel het direct

CMC Taxaties - Vincent Bosman

Bel  0318 - 501 000  of 030 - 307 90 50

Stuur een e-mail

Reactie binnen 1 werkdag

 

Drie vragen over taxaties CMC Taxaties taxatierapport vastgoed Veenendaal Ede Utrecht

Bij CMC Taxaties wordt een taxatierapport gezien als een bijzondere discipline, uitgevoerd door een deskundige en gecertificeerde taxateur met jarenlange ervaring en kennis van de lokale en regionale markt.

Taxaties voor bedrijfsmatig vastgoed: wat houdt dat in?
Ook bedrijfsmatig vastgoed en beleggingsobjecten worden, net als woningen, getaxeerd. Een reële visie op de marktwaarde van deze objecten is essentieel. Kennis van de lokale markt is daarbij belangrijk, dus zorg ervoor dat je met een makelaar in zee gaat die kennis heeft van de omgeving. Bij CMC Taxaties wordt het beschouwd als een bijzondere discipline, uitgevoerd door een deskundige en gecertificeerde taxateur met jarenlange ervaring en kennis van de lokale en regionale markt.

Waarom heb ik een taxatierapport nodig?
Een volledig taxatierapport is nodig bij bijvoorbeeld het verkrijgen van een (her-)financiering, voor het opstellen van de jaarrekening, fiscale doeleinden of in andere situaties waarbij de waardering een zogenaamde derdenwerking heeft. De juiste marktwaarde is niet alleen belangrijk voor de financiering, maar ook bij het kiezen van jouw vastgoedstrategie en alle beslissingen die daarbij komen kijken. Ook als je als ondernemer een bedrijfspand huurt, is een taxatie de juiste manier om te controleren of de huur die je betaalt wel marktconform is.

Hoe wordt een taxatierapport opgesteld?
Het taxeren van een bedrijfspand is anders dan het taxeren van een woonhuis. Voor een winkel, kantoor of bedrijfsruimte gelden namelijk andere eisen dan voor woonruimte. Hierbij kun je denken aan veiligheid, bruikbaarheid en duurzaamheid. Wanneer je de taxateur vooraf inlicht over het beoogde doel van de taxatie, dan kan hij/zij hier rekening mee houden en alle relevante factoren in ogenschouw nemen. Aan de hand van een uitgebreide visuele inspectie van het object, de marktsituatie, kadastrale gegevens, tekeningen, het bestemmingsplan en diverse andere gegevens stelt de taxateur een uitgebreid en helder taxatierapport voor je op. Op basis van deze informatie kun je een afgewogen beslissing nemen. CMC zorgt voor een deskundig, goed onderbouwd en duidelijk taxatierapport.

Een taxatierapport of waardebepaling aanvragen? Klik dan hier!

Drie vragen over taxaties CMC Taxaties taxatierapport vastgoed Veenendaal Ede Utrecht

  • Kennis van de vastgoedmarkt
  • 24/7 voor u bereikbaar
  • Zichtbaar en actief